Krivične prijave protiv beogradskih demokrata


Udruženje ljubitelja Ade Ciganlije podnelo je krivične prijave protiv Zorana Gajića,direktora JP Ada Ciganlija,Dušana Obradovića predsednika Demokratske stranke u Kragujevcu i Radovana Draškića direktora JP Gradsko zelenilo iz Beograda zbog „zločinačkog udruživanja i otuđivanja imovine Grada Beograda u korist trećeg lica“.

U obrazloženju prijave navodi se da su „okrivljena lica smišljeno i s predumišljajem otuđili imovinu Grada Beograda poklanjanjem trećem licu van Beograda a u cilju promocije jednog večitog odborničkog kandidata Demokratske stranke u Kragujevcu koji je trebao biti glavni akter demokrata na lokalnim izborima“.Na kraju prijave navode se očekivanja da će se nakon procesuiranja i izricanja presude „Ada Ciganlija i svi Beograđani obeštetiti na pravedan način“.

Demokratska stranka inače u gradu na Lepenici odavno ne predstavlja ozbiljan politički faktor a glasovi koje demokrate osvoje na izborima u ovom gradu više liče na statističke greške nego na ozbiljan izborni rezultat.


Hronologija:

I Ada ciganlija uz Eko park 

Predstavnici beogradskog Javnog preduzeća Ada ciganlija, sa direktorom Zoranom Gajićem, u saradnji sa Dušanom Obradovićem, novoizabranim predsednikom Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu, posetili su danas Eko park i staro vojničko strelište, u Ilinoj Vodi, radi dogovora o daljem uređivanju životne sredine u prvom šumadijskom izletištu, sa tradicijom od skoro 200 godina.

Dušan Obradović i Zoran Gajić sa kragujevačkim demokratama

Predstavnici Eko parka i Iline Vode, uz učešće Slađana Rakića, odbornika iz ovog dela Kragujevca, upoznali su goste iz Beograda sa istorijatom ovog dela prve prestonice moderne Srbije i planovima za 21. vek, koji bi trebalo da se realizuju uz podršku iz aktuelnog glavnog grada Republike. Bilo je govora o angažovanju JP Ada Ciganlija u uređivanju tzv. trim-fitnes staze u parku, uz nove prirodne tehnologije i materijale, kao što je korišćenje samlevenog granja, umesto skupih tartan atletskih staza.


U kragujevačkom gradskom parku u Ilinoj Vodi otvoren je Trim park, donacija JKP Zelenilo iz Beograda.- Trim park će dosta uvećati ponudu Kragujevca, pored Zoo i Japanskog vrta u Gradskom parku Ilina Voda, izjavio je Slađan Rakić, odbornik i predsednik UO udruženja Eko park, iz Iline Vode:- Zahvalni smo JP Ada ciganlija i JKP Gradsko zelenolo, iz Beograda, koji su donirali Trim park, kao i dve kosačice, kojima ćemo kositi ne samo sedam hektara parka, već i 2,5 hektara nekategorisanih zelenih površina u naselju Ilina Voda, dodaje Rakić.Dušan Obradović i Radovan Draškić

Po njegovim rečima, u Trim parku su sprave za vežbanje određenih grupa mišića, radi rekreacije i sportova, kao što su bicilizama, ili japanske borilačke veštine. Posetiocima i volonterima Eko parka, sprave su na raspolaganju besplatno, tokom čitavog dana i godine. Slične sprave za vežbanje na otvorenom postoje i na starom vojnom strelištu u Ilinoj Vodi, uređenom kao Centar za sport i rekreaciju.

– Koristimo raspoloživi materijal koji uglavnom recikliramo, bez redovnog budžetskog finansiranja. Za Sportski centar Strelište planiramo projekat balon sale, terene sa veštačkom podlogom, za skvoš, zatim veštačku stenu za penjanje, fitnes teretanu i nove sportske tererene i igrališta, dodaje Rakić.

– Osim posetilaca parka iz Kragujevca, u Ilinu Vodu organizovano dolaze i gosti iz drugih krajeva. Prošle godine imali smo četiri organizovane posete gostiju van Kragujevca. Za ovu godinu takve posete već su najavile škole iz Kraljeva, izjavio je Rakić.

– Nismo znali da postoji ovakvo udruženje u Kragujevcu. Sjano je što postoji ovakva inicijativa građana u parku koji su sami uredili i ovakva saradnja nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Bilo bi nam drago kada bi i u Beogradu postojale takve inicijative građana, jer dosta ulažemo u parkove u glavnom gradu, ali imamo dosta problema da ih sačuvamo – dodaje Radovan Draškić, direktor JKP Zelenilo-Beograd:

– Ovakve Fitnes centre na otvorenom uređujemo radi rekreacije građana, svih generacija, koji posećuju parkove. Bilo nam je zadovoljstvo da jedan komplet takvih sprava odvojimo i za kragujevački park u Ilinoj Vodi. Pored toga, Zelenilo Beograd obezbedilo je i projekat uređenja centra grada, u saradnji sa JKP Zelenilo iz Kragujevca.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s