Vladimir Đukanović: ‘Blic’ brutalno laže o Državnoj lutriji Srbije,štiti monopoliste!


„Zbog brutalnih laži o meni i Državnoj lutriji Srbije razmišljam da pokrenem tužbu protiv Blica.“

Ovih dana zloglasni nemački dnevni list „Blic“ u izdanju za Srbiju, potpomognut ljudima koji su do juče smatrali da je Državna lutrija Srbije (DLS) njihova privatna prćija a država njihovo privatno vlasništvo, pokrenuo je medijsku hajku na članove skupštine DLS Vladimira Đukanovića i Zorana Miloševića,jednog od najvećih stručnjaka iz oblasti menadžmenta i organizacije u sektoru igara na sreću. Hajka je išla dotle da je Đukanović optužen čak i za krivicu što svaki dan dolazi na posao! O motivima i pozadini ovih medijskih napada razgovaramo sa Vladimirom Đukanovićem,predsednikom skupštine Državne lutrije Srbije.

 G.Đukanoviću, koja je prava pozadina medijskih napada pojedinih dnevnih listova bliskih bivšem režimu na Vas lično i šta se to zapravo dešava u Državnoj lutriji Srbije?

Позадина је јасна. Поједини људи који су некада руководили ДЛС очигледно немају мирну савест. Моја жеља од старта је била да проверим на шта се трошио новац у ДЛС, јер на то имам право с обзиром да сам председник надзорног органа у ДЛС. Некима се то није допало, јер када погледате уговоре схватите да је тај новац трошен крајње нецелисходно. С обзиром да сам као председник Скупштине ДЛС иницирао да се упути позив Државној ревизорској институцији, што је и учињено, неко се вероватно због тога узнемирио и епилог су бесмислени напади на мене и мог колегу Зорана Милошевића. Такође, дали смо препоруку да се замишљени износи за јавне набавке током наредне године смање, посебно у сектору маркетинга, што се неком није допало, јер га спречава да даље арчи новац ДЛС.

Kakvo ste stanje zatekli u Državnoj lutriji Srbije kada ste kao predsednik skupštine DLS preuzeli nadležne ingerencije ?

Скупштина је надзорни орган и њена улога је да контролише рад предузећа, али и да даје сагласност на пословну политику фирме. Стање које сам затекао у почетку била је неверица, јер претходно руководство нико није контролисао, па су људи помислили да сам ту постављен чисто ради реда. Међутим, ја свој посао желим одговорно да обављам, одмах сам затражио одређену документацију, почео да питам шта се радило до сада и они људи који заиста живе за ову фирму и који јој желе најбоље, таквим понашањем са моје стране су се одушевили. Онима којима није чиста савест, као што видите, јавило се неко узнемирење. Ваљда због тога што су до јуче били недодирљиви и нико од обичних радника није смео да им приђе и да их нешто пита.

Kakva je poslovna strategija novog rukovodstva Državne lutrije Srbije s obzirom na postojeću oštru konkurenciju u toj izgleda veoma profitabilnoj oblasti ?

Још сагледавамо шта и како даље. Завршни рачун ће бити објављен до 28.фебруара. Да је стање добро, на жалост није, а када неком кажете да је ДЛС у финансијском проблему, обично вам кажу да сте луди. Чињеница је да тако нешто није нормално, али је на жалост заиста тако. Циљ нам је да вратимо поверење грађана у институцију ДЛС и да људи поново почну да с љубављу играју лутријске игре. Лото, Бинго, Тото, Греб-греб срећке, све су то игре које су генерацијама биле вољене од стране народа. Желимо да их људи поново заволе у правом смислу те речи и да их доживљавају као дивну забаву.

Da li postoje uslovi za traženje pravne zaštite od pojedinih medijskih napisa koji ugrožavaju Vaš lični i poslovni integritet ?

Постоји, наравно. С обзиром да су измислили причу како имам намеру да штелујем завршни рачун ДЛС који би приказао минус у фирму, а све зарад тога да би кладионица „Меридиан“, у којој сам некада радио, приватизовала ДЛС, свакако ћу размислити да их тужим за ту лаж. Просто је несхватљиво да неко може тако брутално да лаже, јер ко год се макар мало разуме о сектор игара на срећу добро зна да је немогуће да се приватизује нешто на шта државу по закону има монопол, а то су тзв. класичне игре на срећу (Лото, Бинго, Томбола, Инстант лутрија…). Баш због тога што су на тако бруталан начин покушали да ми укаљају образ, размишљам се да поднесем тужбу.

Vaša poruka čitaocima i ljubiteljima igara na sreću ?

Играјте игре које приређује ДЛС и верујте у нас. Ово ће бити фирма за понос овој држави и служиће грађанима и држави. Потрудићемо се да будемо институција која ће грађанима умети да приреди праву забаву и ако Бог да и леп добитак. У сваком случају, новац ДЛС ће бити на корист држави, а не фиктивним маркетиншким предузећима без икаквог бонитета.

1 Comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s