//
Poništena odluka o ukidanju taksi popusta

Beogradska taksi udruženja obavezna su da ponovo uspostave cenovnu konkurenciju na tržištu pošto je njihova zajednička odluka o ukidanju svih oblika popusta stavljena van snage.

Upravni sud je saopštio da je potvrdio odluku Komisije za zaštitu konkurencije kojom je poništena Odluka beogradskih taksi udruženja o primeni jedinstvene cene taksi prevoza u Beogradu bez prava na popuste.

Upravni sud je u presudi, kojom je odbio tužbu „Beotaksija“ izjavljenu protiv rešenja Komisije, ocenio da je Komisija pravilno utvrdila da je ništava Odluka o primeni jedinstvene cene taksi usluga od 28. novembra 2006. godine, kojom je utvrđen prestanak važenja svih oblika popusta koje su taksi vozači primenjivali na teritoriji Beograda.

Na ukidanje popusta tada su se obavezala sva beogradska taksi udruženja – „Beotaksi“, „Beogradski taksi“, „Luks“, „Maksis“, „Čukarički plavi“, „Žuti taksi“, „Taksi bel“, „Pink“, „CD Pepsis“, „Aurora“, „NBA“ i „Alo taksi“.

U obrazloženju presude se navodi da je Komisija pravilno zaključila da iz sadržaja Odluke kojom se narušava konkurencija na relevantnom tršištu proizlazi da su se taksi udruženja koja konkurišu jedna drugima eksplicitno dogovorila o ukidanju važenja svih oblika popusta na rezervaciju taksi vozila putem telefona, što predstavlja sporazum o utvrđivanju uslova trgovine, koji dovodi do ukidanja cenovne konkurencije.

Upravni sud dalje navodi da je Komisija pravilno odredila meru koju su taksi udruženja dužna da preduzmu učesnici i omogućuje uspostavljanje konkurencije na relevantnom tržištu i otklanjanje štetnih posledica zabranjenog sporazuma.

Advertisements

Дискусија

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Translate

BILJKA KOJA UBIJA ĆELIJE RAKA

DONACIJE – PayPal

RSS Novosti

 • Gase zemunsku kotlarnicu na mazut
  "Elektrane" staju na put zagađivaču u zemunskom Gornjem gradu. Projekat gašenja kotlarnice u zemunskom naselju "Sava Kovačević" privodi se kraju. Izgradnja prepumpne stanice u Bloku 38 prva je u nizu preostalih radova
 • Beogradske priče: Kolski ulazi i savremeno doba
  Dekoracije na kapijama velikih varoških kuća imale posebnu ulogu. Posebne prepreke onemogućavale kočijašima da zagrebu zid i tako nanesu štetu
 • Beograd privlačan stranim ulagačima
  Održan Treći forum gradonačelnika gradova država Centralne i Istočne Evrope i Kine. Gostima predstavljeni najznačajniji projekti za narednu deceniju
 • Zapalio se krov zgrade na Dušanovcu
  Mediji navode da se sumnja da je do požara došlo kada su majstori zavarivali delove konstrukcije
 • Stabilizuju "Pobednika"
  Grad je raspisao javnu nabavku za projekat statičke sanacije prestoničkog simbola koji se već godinama naginje. Treba definisati metode čišćenja i konzervacije, kao i zavarivanje razmaknutih delova
Advertisements
%d bloggers like this: