Očitavanje karata u špicevima – nije obavezno


Vlasnici personalizovanih bus-plus povlastica, od ponedeljka neće morati od 6 do 9 sati i od 15 do 18 da ih validiraju. – Do kraja godine dnevne, dvodnevne i sedmodnevne karte

Vlasnici personalizovanih bus-plus karata, od ponedeljka neće morati u saobraćajnim špicevima, od 6 do 9 sati i od 15 do 18 sati, da očitavaju karte. To će smanjiti gužve na vratima gde se nalaze validatori.

Željko Ožegović, član Gradskog veća, kaže da su, posle šestomesečne analize od uvođenja novih mera u javni gradski prevoz, došli do važnih podataka koji su omogućili određene reorganizacije.

– Autobuska linija broj 22l biće ukinuta. Uvešćemo dodatne autobuse na linijama 37, 23, 78 i 95, a smanjićemo na linijama 54, 108, 602 i 711. Apelujemo na putnike da van špiceva redovno očitavaju „bus-plus” kartice, kako bismo uredno mogli da pratimo koliko putnika ima na određenim linijama. Analize su pokazale da i u špicevima polovina sugrađana uredno validira svoje karte – precizirao je Ožegović.

Analize su pokazale da se nepersonalizovane karate uglavnom koriste u intervalima jedan, dva ili sedam dana. Ideja je da do kraja godine budu uvedene i vremenske karte – dnevne, dvodnevne i sedmodnevne. On je dodao da će posebna studija pokazati kakve su mogućnosti za uvođenje vremenskih karata vezanih za dvosatno ili trosatno korišćenje javnog prevoza.

———————————————-

Od danas besplatna vožnja za sve osnovce

Vožnja autobusom, tramvajem, trolejbusom i „Bg vozom”, od danas će biti besplatna za više od 123.000 osnovaca. Nove personalizovane „bus-plus” kartice koje će važiti do upisa u srednju školu, učenici će dobiti do kraja godine u svojim školama. Dok ne dobiju besplatne povlastice, đaci će moći da se voze uz đačku i zdravstvenu knjižicu ili staru voznu legitimaciju.

Željko Ožegović, član Gradskog veća, očekuje da će u sledećih mesec dana nadležni iz gradske uprave organizovati sastanke sa direktorima škola na kojima će biti precizirano sve o proceduri izdavanja grupnih besplatnih bus-plus kartica za osnovce. Gradski sekretarijat za obrazovanje obavestiće sve osnovne škole o proceduri izdavanja grupnih kartica i potrebnoj dokumentaciji. Kartice koje osnovci budu dobili neće morati da se produžavaju jednom godišnje i važiće do upisa u srednju školu.

– Personalizovane bus-plus kartice, sa kojima će đaci osnovnih škola moći besplatno da koriste javni gradski prevoz, biće izdavane u školama. Đaci neće morati, kao do sada, da u pratnji roditelja čekaju u redovima da bi izvadili karticu na nekom od petnaestak prodajnih mesta „Bus-plusa”. Cilj ove odluke je bio da se, koliko je to moguće, rastereti kućni budžet roditelja beogradskih osnovaca. Na ovaj način oni će godišnje uštedeti više od 15.000 dinara – naglasio je Ožegović

 

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s