Шапићу, остаћеш упамћен по контејнерима !


Београд – Имам ту непријатну дужност да вам се обратим у име великог броја незадовољних житеља Блока 30, а нарочито родитеља и њихове деце. Написао је у отвореном писму Горан Ж. Радовановић, у име већег броја незадовољних родитеља и најмлађих у поменутом блоку. Правда у наставку текста преноси ово писмо:

– Разлог мог јављања и овог писма упућеног вама је да будете упознати са иницијативом једног броја грађана општине у којој сте ви нажалост носилац високе функције у локалној самоуправи.

Дакле, нека лица, вероватно у униформи-дресу ЈП Градска чистоћа, по нечијем налогу, а ови опет по нечијем плану и визији, уништили су травнате површине, као и једино место за зимске игре и санкање деце у нашем Блоку-насељу, на тај начин што су поставили подземне контејнере за смеће!

Кажу да су они идеални за презимљавање и размножавање пацова и мишева, а да не говоримо о  смраду, прљавштини и зарази!

Немојте ово писмо схватити лично, оно је адресирано на вас само због сплета околности, а то је да сте ви ничим изазвано, први човек ове општине.

Но оно што свакако забрињава у целој причи то је да ове грађане, житеље ваше општине и бираче нико никада није питао на пример – шта бисте ви са тим зеленим травњаком – ливадом (пошто видех из штампе да још увек има ливада и пашњака и то замислите где на Врачару) – па ко велим ако их има тамо, што да их нема на Новом  Београду – и с тим брежуљком?

Да ли би сте волели да се ту изгради неки спортски садржај, па да ваша деца ту могу да се играју и баве спортом? Или је питање могло да буде, – драги моји суграђани шта бисте ви волели овде? Но сурова стварност, није било питања, ни подпитања, и неко је у наше име одлучио, подарићемо вам апартмане за нову генерацију пацова и уништићемо вама једино место где су ваша деца могла да се зими санкају и играју.

А шта би са давно обећаном основном школом и вртићем???

Знате, кажу да сте ви млад и амбициозан човек, и долазите из спорта, отуда је наше чуђење још веће, да у време вашег мандата неко по плановима ваших службеника прекопава зелену површину – травњаке и поставља ова бетонска ругла.

Наше питање је крајње једноставно:

  1. Ко вам је дозволио и у чије име сте узурпирали зелену површину у нашем блоку?;
  2. Да ли сте овај простор-јавну површину, с обзиром да сте њоме располагали, можда наследили?;
  3. Којим новцем, извинићете – сте ово финансирали,а да ми као порески обвезници то нисмо знали, нити смо имали жељу да исти „пројекат“ финансирамо, па макар и са једним јединим динаром;
  4. Да ли бисте били љубазни да опет дођете и корацима премерите колико има корака-метара од једног до другог контејнера – ругла, тик испред наших зграда ( уколико не можете ја ћу вам рећи тридесетак метара)

У сваком случају немојте нас убеђивати да је до тога дошло услед реализације неког волшебног плана ¸јер исти план је вероватно достојан ваше моралне громаде и духовне вертикале. Заиста, ово подсећа у неку руку на једног генијалног архитекту и планера по имену Шпер ( не знам да ли сте у школи учили о њему), но ни он није успео да до краја реализује свој „генијални“ пројекат због победе савезника!!! Данас све сами пројектанти.

Оно што још интиригира у целој причи је па што постависте толико контејнера око Б92, да ли само ту има толико много ђубрета (извињавам се на овој простој речи обичног пука), па ваљда има мало ђубрета и тамо где ви радите око општине, или можда тамо где станујете.

Сума сумарум уважени чувару печата-локалне самоуправе, ваш претходник дебели Неша  је био познат по чоколадицама и бонбоницама, и тендерима за мреже против голубова по цени која је била десет пута већа од тржишне и још по нечему, а ви ћете бити познати по контејнерима.

Ако имате искрене жеље и намеру да учествујете у суживоту са својим грађанима, не због глупе чињенице да су неки од њих и гласачи, а не бирачи, сматрамо да је неопходно да се огласите и одговорите на наша питања, као и захтев да се ово ругло уклони из нашег видокруга, и омогући деци да се безбрижно играју испред њихових домова, далеко од смрада,заразе и пацова, коју им ви сада нудите.

Да ли знате да око ваших контејнера зјапе рупе већ више од три месеца,па да ли треба неко да погине да би сте ви реаговали!

– да ли можда можете да се ставите у улогу родитеља, и да ли сматрате да у оваквим поступцима градске  и локалне власти има и злопотребе закона и прописа, јер кажњавате људе и децу тиме што им погоршавате услове живљења.

– колико сам схватио ова „спектакуларна“ акција ће бити настављена и даље, а све у циљу борбе против деце и њихових родитеља до коначног испуњења – празног буџета и пуних џепова! Живели и ударнички у наставак акције-акцијаши!!!

 И после свега нама није јасно чиме се ви уопште бавите и да ли имате времена за решавање или бар учествовање у решавању проблема грађана, да ли можете да после свих оних обилазака школа, терена,вртића и позирања пред тв камерама посветите бар мало пажње да саслушате своје суграђане!

П.С. Не гајим илузије да ћете се позабавити овим писмом, јер сте Ви високо у облацима, али што је већа висина, то је и пад болнији, у суштини Ваш одговор ми и није потребан,а Ви ћете одговор добити на следећим изборима, искрено се надам!

 Што би рекао Вук Караџић: „ Чувај се пијана јунака и недоучена ђака“.

 Београд, Септембра 2012.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s