VUČIĆEVE VELIKE UŠI: Predsednik Srbije sve špijunira, osvanuo presretnut razgovor Saše Mirkovića!


Svaka vlast je bezbednosne službe koristila u političke svrhe, ali nijedna ovako primitivno i brutalno kao naprednjačka * Aleksandar Vučić je pretvorio Bezbednosno-informativnu agenciju u lični servis za progon ličnih i političkih protivnika i zaštitu svojih rođaka, kumova i saradnika od krivične odgovornosti

Umesto da izvršavaju zakonom definisane zadatke i štite bezbednost Republike Srbije, operativci BIA vode istrage poslovanja mnogih bogataša, prate i prisluškuju političare, novinare i ostale javne ličnosti, prikupljaju saznanja o njihovim suprugama, deci, švalerkama… Učestala je praksa da se u ahrivima BIA pojavljuju dokumenti za koje se ne zna ko ih je i kad napravio, dok istovremeno nestaju čak i kompletni fajlovi. Pre nego što se zavedu, brojni izveštaji prvo idu na analizu s koje se vraćaju izmenjeni.

To i ne čudi, s obzirom na strukturu ličnosti Aleksandra Vučića, koji je oduvek bio opterećen potrebom da prikuplja i manipuliše informacijama. Još u radikalsko vreme, Vučić se isticao špijunskim aktivnostima. I u zvaničnim dokumentima DB-a ostalo je zabeleženo da je iz tih razloga održavao vezu s tadašnjim opozicionarima poput Srđe Popovića iz Demokratske stranke i Milana Božića iz Srpskog pokreta obnove, kao i s nekoliko advokata, sudija i novinara. Pod paskom Vojislava Šešelja naučio je kako da tim saznanjima nanese što veću štetu svima koji mu se zamere, ali pravu školu je prošao tek kroz saradnju s Miodragom Rakićem.

Bane Stojanović i Saša Mirković

Od Rakića, šefa Nacionalnog saveta za bezbednost u režimu Borisa Tadića i Ivice Dačića, naučio je sve trikove za progon i kompromitaciju protivnika, ali i za skrivanje vlastitih tragova.

U javnosti je nedavno osvanuo presretnut telefenski razgovor Saše Mirkovića i Baneta Stojanovića, desne ruke režimskog medijskog magnata Željka Mitrovića, iz kojeg se mogu saznati mnoge zakulisne radnje aktuelnog diktatora Srbije i njegovih saradnika, bivših i sadašnjih…

Kad se, u maju 2012, dogovarao s Dačićem o formiranju vladajuće koalicije SPS-SNS, Vučića nije zanimala podela resora, bio je zainteresovan samo da sebe udene u Rakićevu fotelju, kako bi imao pristup informacijama iz BIA. Uspeo je, dobio je i iskoristio priliku da službu podredi isključivo svojim interesima.

Danas je Vučić apsolutni gospodar tajni, na njegov sto se slivaju sve informacije, prisluškivani razgovori, poslovni ugovori i najprljaviji tračevi. Ispunio je Orvelovo proročanstvo; kao „veliki brat“ Vučić zna da je Dragan Đilas odlučio da u kampanju za beogradskog gradonačelnika uloži četiri miliona evra i da je Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću, u zamenu za podršku, ponudio po 25 odsto odborničkih mesta,dok će ostalo pripasti njemu, odnosno njegovim ljudima. Vučić zna i šta su pričali Zoran Živković i Novica Tončev na nedavnom sastanku u jednom kafiću u Kosovskoj ulici. Ima i dosije smederevske notarke, švalerke ministra Zorana Đorđevića, a obavešten je kako se i pomoću čega u spa-centru „Hajata“ opušta nestašni Aleksandar Vulin.

Po staroj navici, Vučićevim spletkama su naizloženiji i najugroženiji njegovi bliski saradnici. Kao svaki mafijaš, on se više plaši njih, nego otvorenih protivnika. Dok se predstavljao kao tvrdi radikal, novinarima je poturao informacije o veštačenju iz Šešeljeve brakorazvodne parnice u kome se tvrdi da vojvoda ima ozbiljne psihičke poremećaje. Da bi pojačao utisak, govorio je da su se i dve tetke radikalskog vođe lečile od mentalnih obolenja. Kad se borio za poziciju u vrhu SRS-a, Šešelju je dao kompromitujuće dokaze nepodobnosti Tomislava Nikolića. Vučić je u Hag nosio transkripte Nikolićevih razgovora s Tadićem, koje je dobijao od Rakića. Iz iste produkcije potekle su vesti o Nikolićevim finansijskim kombinacijama s Miroslavom Miškovićem, Milanom Bekom i Žarkom Zečevićem, o zamku u Bajčetini i luksuznim stanovima u Beogradu. Uspeo je da ih zavadi i prinudi Nikolića da napusti SRS i napravi naprednjački kartel. Kasnije, kad je preotimao vlast u SNS-u, Vučić je Nikolića kompromitovao tračevima o vanbračnoj deci, bahatom ponašanju pokondirene Dragice i bludnog sina Radomira.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s