//
sada čitate...
Objavljeni članci

Surčin: Uhapšen đilasovac Vojica Lopov


Tamo daleko od Surčina je Zabela: Drvosek Đilas i Vojica Lopov, bez Četniksa, sa Gangulom

Tamo je Zabela: Drvosek Đilas (u sredini) i Vojica Lopov (desno) sa Gangulom (levo)

 

Beogradska policija je privela 13 osoba osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja u beogradskoj opštini Surčin, a među privedenima je i pripadnik političkog klana Dragana Drvoseka Đilasa, bivši predsednik te opštine Vojislav Janošević, kojeg su sugrađani častili nadimkom Vojica Lopov. Šira javnost se upoznala sa Janoševićem onomad kada je pokušao spektakularno bekstvo od policije kroz surčinske bašte i avlije. Međutim, prilikom bežanije pred zakonom, đilasovac se okliznuo i upao u blato, odakle su ga potom izvukli policajci

Kako navode u Upravi kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), a perenosi pokojni Tanjug (Telegrafska agencija Nove JUGoslavije), u nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala lišeno je slobode 13 osoba zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili beogradsku opštinu Surčin za više od 26 miliona dinara, rečeno je Tanjugu u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije.

Osumnjičeni Janošević, inače pripadnik političkog klana Dragana Drvoseka Đilasa i bivši predsednik opštine Surčin, kojeg su sugrađani častili nadimkom Vojica Lopov, već je privođen ranije na informativni razgovor u policiju. Šira javnost se upoznala sa Janoševićem onomad kada je pokušao bekstvo od policije kroz surčinske bašte i avlije. Međutim, prilikom bežanije pred zakonom, đilasovac se okliznuo i upao u blato, odakle su ga potom izvukli policajci.

On je, kako se ističe, od novembra 2008. do februara 2011. u saizvršilaštvu sa ostalim osumnjičenima izvršio krivično delo tako što je kao predsedavajući Veća GO Surčin sredinom novembra 2008. doneo odluku da se vlasnicima privremenih lokala na javnoj površini, koju su bili u postupku rušenja, isplati naknada u iznosu od po 100 evra po kvadratnom metru kako bi sami uklonili objekte.

Doneta odluka već je bila nepotrebna jer je inspekcija imala zakonski, pravi osnov za uklanjanje tih objekata i to o trošku vlasnika.

Na osnovu izvršenih provera utvrđeno je da je GO Surčin, po osnovu pomenute odluke, sa vlasnicima zaključila 45 ugovora i isplatila ukupno 15 miliona dinara (150.000 evra).

Vojislav Janošević, kako se dodaje, sumnjiči se i da je od januara do 2007. do decembra 2008. zloupotrebio službeni položaj i oštetio GO Surčin za 11,2 miliona dinara u korist preduzeća „Velstan“ d.o.o.

On se sumnjiči da je krajem januara 2007, u ime opštine, kojom je u to vreme gazdovala Demokratska stranka, iako je postojao zaključen ugovor za izvođenje radova na mreži gasifikacije između GO Surčin, JP Srbijagas i „Velstan“ d.o.o. doneo odluku da se cena ugovorenih radova poveća i da je bez znanja i učešća ostalih ugovornih strana novembra 2007. zaključio aneks osnovnog uigovora čijom je realizacijom oštećena ta opština.

Pored Janoševića (67), slobode su lišeni i zamenik predsednika veća Vladimir Stefanović (34), kao i nekadašnji članovi veća Darko Mrkobrad (59), Sanja Kolešan (38), Miroje Vidaković (45), Petar Miljuš (40), Milan Brzaković (36), Milenko Žužić (69), Zoran Mitrović-Buathavee (39), Mihajlo Ljubinković (39), Stjepan Đurić (69), Dragan Pavlović (42), Svetlana Maletić (43), svi iz Surčina.

About Redakcijski Tim

Redakcijski Tim

Дискусија

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Translate

BILJKA KOJA UBIJA ĆELIJE RAKA

DONACIJE – PayPal

RSS Novosti

%d bloggers like this: